Over 'De BESTE 

taalcorrector'

De maker van het project De beste taalcorrector ben ik, Merel. Ik ben recent afgestudeerd aan de studie grafisch- en ruimtelijk ontwerp op het AKV st. Joost met dit project. Ben je benieuwd naar mijn andere werk? Bezoek mijn portfolio website: www.merelvisser.net.

Mijn uitganspunt voor het afstudeeronderzoek was arrogantie in de ontwerpwereld. Ik dook hier met een openblik in, vertrokken vanuit een persoonlijke fascinatie. Ik ben namelijk zelf niet goed in positief over mijzelf praten. Ik sprak niet graag over mijn werk en liep hierdoor vele kansen mis, in tegenstelling tot de meer arrogante mensen in de wereld. Daarom ontwikkelde ik voor mijzelf, en daarmee ook voor anderen een ‘hulpmiddel’ die je onzekerheid censureert.

 

De taalcorrector verandert tijdens het typen je woorden. Hierdoor zal je anders na moeten denken over je zinsopbouw en je woordgebruik zodat de zin grammaticaal correct blijft. Het programma doet dus niet al het werk voor jou. Je moet er bewust mee bezig zijn. Hierdoor is het meer een training dan een snelle praktische oplossing. Maar boven alles is het een gespreksstuk en een aanzet tot zelfreflectie. Ik wil dat het mensen na laat denken over de manier waarop zij zichzelf presenteren en over hun identiteit en onzekerheden. Arrogantie is niet per definitie slecht óf goed, maar ik twijfel niet over de toegevoegde waarde van het bewustzijn over je eigen niveau van arrogantie.

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon

© 2023 by Designtalk. Proudly created with Wix.com